Acne / Jeugdpuistjes

Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.

Pubers, maar ook volwassenen

Vrijwel iedereen krijgt er in de puberteit last van. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Acne begint vaak rond de puberteit en kan zo’n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Het komt ook voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden het opeens  krijgen.

Huidziekte

Vervelend tot zelfs traumatisch kan het worden als acne zich manifesteert als ernstige huidziekte. Ruim 40% van de pubers heeft rond het vijftiende levensjaar zodanig ernstige acne dat hulp van buiten noodzakelijk is. Voor een doeltreffende acnebehandeling kunt u bij de geregistreerde schoonheidsspecialist terecht. Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor aan te wijzen. Het is dan ook logisch dat er diverse producten en behandelingsmethoden gebruikt worden bij de behandeling. Er zijn verschillende behandelingen voor de acnéhuid, zoals bijvoorbeeld microdermabrasie, fruitzuren of microneedling. Ik maak samen met u een plan van aanpak om te kijken welke behandeling het beste bij u past.

 

Ik ben in het bezit van het diploma ANBOS-specialisatie acne en de behandelingen kunnen dus door de zorgverzekeraars vergoed worden (afhankelijk van uw polis, neem hiervoor contact op met uw verzekering).